SECCO Hospitality Financial Management
SECCO Hospitality Financial Management jest firmą konsultingową założoną przez Cezarego Sarneckiego oraz Jarosława Podniesińskiego, wieloletnich praktyków z zakresu zarządzania księgowością i finansami w branży hotelarskiej, którzy wykorzystując doświadczenia zdobyte w czasie ponad 20-letniej pracy dla wiodących międzynarodowych oraz polskich sieci hotelarskich (w szczególności Marriott i Hotele DeSilva), z powodzeniem doradzają właścicielom, zarządom oraz inwestorom obiektów hotelowych oraz konferencyjnych. Jesteśmy jedną z nielicznych firm na rynku polskim specjalizujących się we wdrażaniu controllingu hotelowego w oparciu o standard USALI (Uniform System of Accounts for the Lodging Industry). Współpracujemy z takimi renomowanymi firmami jak Qualpro, łącząc hotelowe programy operacyjne z rozwiązaniami finansowo-księgowymi i controllingowymi.
Cezary Sarnecki, Parter Zarządzający
związany z branżą hotelarską od 2006 roku. W czasie swojej kariery zawodowej pełnił m.in. funkcje Głównego Księgowego, Dyrektora Finansowego oraz Dyrektora Generalnego hotelu. Był odpowiedzialny za kompleksowe zarządzanie obiektem w zakresie operacyjnym i finansowym, w tym za optymalizację przychodów oraz kosztów hotelu. Wieloletni trener i szkoleniowiec. Wykładowca na studach podyplomowych HoReCa Manager i Zarządzanie Hotelami na Akademii Leona Koźminskiego. Autor kilkudziesięciu publikacji dedykowanych USALI oraz controllingowi w branży hotelarskiej. Absolwent studiów doktoranckich w SGH, międzynarodowych studiów MBA, certyfikowany Główny Księgowy i członek Stowarzyszenia Księgowych w Polsce.
Jarosław Podniesiński, Partner Zarządzający
z branżą hotelarską związany od ponad 20 lat. W czasie swojej kariery zawodowej był odpowiedzialny za stworzenie oraz realizacje polityki finansowo-księgowej dla renomowanych polskich hoteli oraz międzynarodowych sieci hotelarskich. Jako Kontroler Finansowy, Główny Księgowy, p.o. Dyrektora Finansowego odpowiadał za optymalizację przychodów oraz efektywną gospodarkę kosztową. Przygotowywał procedury pre-openingowe przed otwarciem obiektów hotelowych oraz wprowadzał procedury controllingu. Specjalizuje się we wdrażaniu międzynarodowych standardów zarządzania w hotelarstwie. Posiada licencję Ministerstwa Finansów uprawniającą do usługowego prowadzenia biura rachunkowego.